Digitaaliset vaa’at ja kehonkoostumusmittarit – mitä ne ovat?

Elokuu 2019

Kotikäyttöiset vaa’at ovat tärkeitä työkaluja ylipainon ja lihavuuden sekä niihin liittyvien sairauksien torjumisessa. Monet nykyiset vaa’at mittaavat erittäin tarkasti paitsi kehonpainon myös painoindeksin (joka ilmaisee luotettavasti, onko henkilön paino terveyden kannalta sopiva), kehon rasvaprosentin, kehon vesiprosentin, lihasmassan ja muita parametreja.

Useimmat kehonkoostumusmittarit käyttävät biosähköistä impedanssia, joka lähettää kehon läpi pienjännitteistä sähköä, jota ei voi havaita. Tämä sähkövirta liikkuu nopeammin veden ja lihaksen kuin luun tai rasvan läpi. Vaaka mittaa sähkövirran nopeuden ja laskee kehon rasvaprosentin ja muut parametrit algoritmin avulla.

OMRON tarjoaa kliinisesti validoituja vaakoja ja kehonkoostumusmittareita kaikkien edellä mainittujen parametrien mittaamiseen, minkä avulla voit analysoida fyysistä ja kardiovaskulaarista kuntoasi. Osaa niistä voidaan käyttää OMRON connect -älypuhelinsovelluksen kanssa. Näin voit asettaa tavoitteita ja seurata painoasi ja kehonkoostumustasi pidemmällä aikavälillä.