Sumuttimet – mitä ne ovat?

Elokuu 2019

Sumuttimet voivat auttaa hengittämään helpommin hengityselinsairaudesta riippumatta. Niillä hoidetaan yleisesti hengityselin- ja keuhkosairauksia, joihin voi liittyä lieviä oireita, kuten yskää tai nenän tukkoisuutta, tai vakavampia sairauksia, kuten astmaa ja keuhkokuumetta.

Sumuttimissa voidaan käyttää reseptilääkkeitä hengitysteiden avaamista varten tai keittosuolaliuosta helpottamaan nenän tukkoisuutta ja estämään lievien oireiden pahenemista vakavaksi keuhkosairaudeksi. Ne muuttavat nestemäisen lääkkeen pieniä pisaroita sisältäväksi hienoksi sumuksi, joka potilaiden ja erityisesti pienten lasten on helppo hengittää maskin tai suukappaleen kautta. Kun lääke muutetaan sumuksi, se voidaan nopeammin ja helpommin kohdistaa hengitysteihin.

OMRON tarjoaa laajan valikoiman sumuttimia, joista voit valita tarpeesi mukaan esimerkiksi lujatekoisen kotikäyttöisen kompressorisumuttimen toistuvaan käyttöön tai pienikokoisen kannettavan verkkosumuttimen (tai kalvosumuttimen), jonka voit ottaa mukaasi kaikkialle. Kaikki OMRON-sumuttimet ovat lääketieteellisten järjestöjen kliinisesti validoimia ja suunniteltu eri hengityselinsairauksien ja eri-ikäisten käyttäjien hoitoon.