TENS-kivunlievityslaitteet – mitä ne ovat?

Elokuu 2019

TENS-kivunlievityslaitteet ovat pieniä, kädessä pidettäviä laitteita, joita esimerkiksi fysioterapeutit ja kipuasiantuntijat käyttävät paljon. Niissä käytetään transkutaanista sähköistä hermostimulaatiotekniikkaa (transcutaneous electrical nerve stimulation, TENS) lievän tai kohtalaisen kivun lievittämiseen selässä, hartioissa, nivelissä ja lihaksissa.

TENS-laitteet tuottavat hyvin pienjännitteistä sähköä, joka siirretään johdoilla elektrodilappuihin, jotka kiinnitetään kehon kipukohtaan. Sähkövirta voi estää kipuviestien kulkeutumisen aivoihin ja saada aivot ja hermoston vapauttamaan enemmän endorfiineja, jotka ovat kehon luonnollisia kipulääkkeitä. TENS-laitteen käytön aikana potilas tuntee vain pientä kihelmöintiä ja kivun lievityksen.

OMRON TENS -laitteet on kliinisesti validoitu kotikäyttöön, ja ne lievittävät kipua lääkkeettömästi. Voit yksinkertaistaa hoitoa käyttämällä yhtä esiasetetuista ohjelmista tietyille kehon osille tai etsiä itsellesi ihanteellisesti sopivan hoidon käyttämällä muokattavia asetuksia. Hoito tulee aloittaa valitsemalla alhainen asetus, jossa käytetään pienjännitettä, ja voimakkuutta voidaan lisätä, kunnes laite tuntuu lievittävän kipua, mutta se tuntuu edelleen miellyttävältä.