Verenpainemittarit – mitä ne ovat?

Elokuu 2019

Verenpainemittarit ovat nyt paljon helpommin kaikkien käytettävissä kuin aiemmin. Jos verenpaineesi on korkea, näiden laitteiden avulla voit seurata, miten hyvin onnistut laskemaan sitä. Lisäksi laitteet voivat antaa lääkärillesi arvokasta lisätietoa. Jos verenpaineesi on normaali, mittarin avulla voit pitää sen terveellä tasolla. Verenpaineen pitäminen normaalina voi auttaa estämään aivohalvausta sekä liian korkeaa ja matalaa verenpainetta.

Verenpainemittari koostuu ilmalla täytettävästä mansetista, joka kääritään olkavarren ympärille, ja mittarista, joka mittaa mansetin paineen. Laite antaa erittäin tarkat mittaukset mittaamalla verenvirtausta kolmesta eri kohdasta. On tärkeää valmistautua tietyllä tavalla, jotta voidaan varmistaa tarkat ja yhdenmukaiset verenpainelukemat. Nämä valmistelut eivät ole monimutkaisia, ja hyvin pian ne hoituvat jo lähes itsestään.

Kaikki OMRON-verenpainemittarien tarkkuus on varmistettu lääketieteellisten järjestöjen kliinisillä validoinneilla, ja niissä käytetään Intellisense-tekniikkaa, joka täyttää mansetin optimaaliselle tasolle. Näin mittaukset voidaan tehdä nopeasti ja mukavasti. Mittauksista tulee osa päivittäisiä rutiinejasi, ja lisäksi voit hyödyntää OMRON-mittarien muita ominaisuuksia, joita ovat esimerkiksi epäsäännöllisen sykkeen tunnistus, aamuhypertension seuranta ja mansetin kiinnitysohje, jolla voit varmistaa mansetin oikean asetuksen olkavarren ympärille. Joitakin mittareita voidaan käyttää myös OMRON connect -sovelluksen kanssa verenpainelukemien seurantaa ja jakamista varten.