Skip to main content

Terveys ja elintavat

Verenpaineen hallinta

Health and lifestyle

Most popular in Verenpaineen hallinta

Verenpainepäiväkirja ja verenpainekortti (ladattavissa maksutta) mittausten seurantaa varten

Verenpainepäiväkirja ja verenpainekortti (ladattavissa maksutta) mittausten seurantaa varten Mikä on verenpaine ja mitä lukemat tarkoittavat? Verenpaineella tarkoitetaan voimaa, jolla veri virtaa valtimoiden seinämiä vasten. Verenpainelukemissa on kaksi numeroa (esim. 118/78 mmHg eli systolinen/diastolinen tai SYS/DIA). Syklin suurinta painetta kutsutaan systoliseksi verenpaineeksi ja pienintä diastoliseksi verenpaineeksi. Molemmat ovat välttämättömiä, jotta terveydenhuollon ammattilainen voi arvioida verenpaineen tilan.

Lue lisää

Mitä verenpainelukemat ja -kaaviot tarkoittavat?

Mitä verenpainelukemat ja -kaaviot tarkoittavat? Miten verenpaine mitataan? Verenpainetta mitataan elohopeamillimetreinä, mmHg. Lukema koostuu kahdesta luvusta, kuten 130/80, joka sanotaan ”130 kautta 80”. Ensimmäinen luku on systolinen verenpainearvo eli suurin paine, jonka veri saa, kun sydän pumppaa verta elimistöön. Toinen on diastolinen verenpainearvo, joka on veren matalin paine sydämenlyöntien välillä. Mikä on korkean verenpaineen määritelmä? …

Lue lisää

Miten verenpainetta voi alentaa?

Miten verenpainetta voi alentaa? Verenpainetta voi alentaa pysyvästi useilla tavoilla. Jotkut niistä voivat vaatia huomattavia elintapamuutoksia; toiset voivat olla suhteellisen helppoja toteuttaa. Liikunta voi alentaa verenpainetta Pienetkin muutokset liikunnan määrässä voivat vaikuttaa verenpaineeseen merkittävästi. Tämä johtuu siitä, että liikunnan lisääminen vahvistaa sydäntä, jolloin se jaksaa paremmin pumpata verta elimistöön ja verisuonten vastus on pienempi.

Lue lisää
Valitse enintään 2 tuotetta.