Skip to main content

Verenpaineen hallinta

Verenpainepäiväkirja ja verenpainekortti (ladattavissa maksutta) mittausten seurantaa varten

Verenpainepäiväkirja ja verenpainekortti (ladattavissa maksutta) mittausten seurantaa varten Mikä on verenpaine ja mitä lukemat tarkoittavat? Verenpaineella tarkoitetaan voimaa, jolla veri virtaa valtimoiden seinämiä vasten. Verenpainelukemissa on kaksi numeroa (esim. 118/78 mmHg eli systolinen/diastolinen tai SYS/DIA). Syklin suurinta painetta kutsutaan systoliseksi verenpaineeksi ja pienintä diastoliseksi verenpaineeksi. Molemmat ovat välttämättömiä, jotta terveydenhuollon ammattilainen voi arvioida verenpaineen tilan.

Lisätietoja

Mikä on verenpaine ja mitä lukemat tarkoittavat?

Verenpaineella tarkoitetaan voimaa, jolla veri virtaa valtimoiden seinämiä vasten.

Verenpainelukemissa on kaksi numeroa (esim. 118/78 mmHg eli systolinen/diastolinen tai SYS/DIA). Syklin suurinta painetta kutsutaan systoliseksi verenpaineeksi ja pienintä diastoliseksi verenpaineeksi. Molemmat ovat välttämättömiä, jotta terveydenhuollon ammattilainen voi arvioida verenpaineen tilan.

Ihanteellinen verenpaine on alle 120/80. Kun verenpaine on tällä tasolla, henkilöllä on paljon alhaisempi riski saada sydänsairaus tai aivohalvaus.

Mittausten seuranta verenpainepäiväkirjan ja verenpainekortin avulla (ladattavissa maksutta)

Yksittäinen mittaus ei anna tarkkaa tietoa todellisesta verenpaineesta. Pidä kirjaa useista lukemista tietyllä aikavälillä käyttäen tätä verenpainepäiväkirjaa* tai verenpainekorttia*.

Terveystiedot yhdessä paikassa: OMRON connect -sovellus

Jotkut verenpainemittarit voivat lähettää lukemat älypuhelimeesi (yhdistettävät mittarit). OMRON connect -sovelluksella voit seurata arvojen kehitystä, jakaa tulokset lääkärillesi ja ymmärtää terveyttäsi paremmin pitkällä aikavälillä. Näitä yhdistettäviä laitteita suositellaan henkilöille, joiden täytyy seurata verenpainettaan tarkkaan, kuten diabeetikoille ja raskaana oleville naisille, sekä uuden hoidon aloittaville henkilöille ja niille, joiden lukemat ovat erilaiset kotona ja vastaanotolla (”valkotakkihypertensio” ja ”piilevä hypertensio”).

Lataa: iOS:lle | Androidille


Yhdistettävät verenpainemittarit

Näytä kaikki verenpainemittarit


*Saatavana seuraavilla kielillä: arabia, englanti, espanja, hollanti, italia, saksa, turkki, venäjä.

Valitse enintään 2 tuotetta.