Skip to main content

Kivun hallinta

Opas elektrodien sijoittamiseen

Opas elektrodien sijoittamiseen Olkapää/hartiat Jäykät hartiat johtuvat oletettavasti olkapäätä liikuttavan epäkäslihaksen huonosta verenkierrosta, hermojen puristumisesta tai ihonalaisten kudosten huonosta verenkierrosta. Aseta elektrodit symmetrisesti hartioihin selkärangan molemmin puolin. Mahdollinen vaiva: jäykkyys, kipu, lihas- tai hermokipu Vyötärö ja alaselkä Selkäkipu voi aiheutua monista eri syistä.

Lisätietoja

Opas elektrodien sijoittamiseen

Olkapää/hartiat

Jäykät hartiat johtuvat oletettavasti olkapäätä liikuttavan epäkäslihaksen huonosta verenkierrosta, hermojen puristumisesta tai ihonalaisten kudosten huonosta verenkierrosta.

Aseta elektrodit symmetrisesti hartioihin selkärangan molemmin puolin.

Mahdollinen vaiva: jäykkyys, kipu, lihas- tai hermokipu

Vyötärö ja alaselkä

Selkäkipu voi aiheutua monista eri syistä. Tyypillisiä selkävaivoja, joita voidaan hoitaa matalataajuisilla sähköimpulsseilla, ovat jäykkyys alaselässä, lihaskipu ja hermosärky. Aseta elektrodit symmetrisesti selkärangan molemmin puolin alueelle, jossa kipu tuntuu.

Mahdollinen vaiva: jäykkyys, kipu, lihas- tai hermokipu

Nivel (polvi & kyynärpää)

Aseta elektrodit kipeän nivelen molemmin puolin.

Mahdollinen vaiva: Turvotus, jäykkyys, kipu tai särky, lihas- tai hermosärky.

Käsivarsi

Aseta elektrodit kipualueen molemmin puolin.

Mahdollinen vaiva: Turvotus, jäykkyys, kipu tai särky, lihas- tai hermosärky.

Jalka & pohje

Pohkeen turvotus ja väsymyksen tunne aiheutuvat yleensä huonosta verenkierrosta ja kuona-aineiden kertymisestä alueelle. Aseta elektrodit pohkeen ylä- ja alaosaan.
Mahdollinen vaiva: Turvotus, jäykkyys, väsymyksen ja/tai kylmyyden tunne, lihas- tai hermosärky,

Huom. Elektrodeja ei saa kiinnittää molempien jalkojen pohkeisiin yhtäaikaa.

Nilkka & jalkaterä

Huono verenkierto voi aiheuttaa kylmyyden tunnetta raajoissa. Jos veri ja kehon nesteet virtaavat heikosti, se voi aiheuttaa turvotusta ja väsymyksen tunnetta jaloissa. Aseta toinen elektrodi jalkapohjaan ja toinen pohkeen alaosaan.

Mahdollinen vaiva: Turvotus, väsymys, kireys, lihas- tai nivelkipu, kylmyyden tunne, kipu tai särky.

Huom. Älä aseta elektrodeja molempiin jalkapohjiin samaan aikaan.


Kontraindikaatiot (kiellot ja varoitukset)

OMRON kivunlievittäjiä ei saa käyttää yhtäaikaa muiden lääkinnällisten laitteiden kanssa, kuten sydämentahdistimen, implementoidun defibrilaattorin, tai yhdessä muiden elämää ylläpitävien lääkinnällisten elektronisten laitteiden kanssa kuten keinosydämen tai -keuhkon tai hengityskoneen kanssa. Lue ohjekirjasta kaikki laitetta koskevat kiellot ja varoitukset.

Älä käytä näissä tapauksissa:

  • Raskaana ollessa

  • Jos sinulla epäillään olevan tai sinulla on diagnosoitu sydänvika, noudata terveydenhuollon ammattilaisten suosittelemia varotoimenpiteitä.

  • Jos sinulla epäillään olevan tai sinulla on diagnosoitu epilepsia, noudata terveydenhuollon ammattilaisten suosittelemia varotoimenpiteitä.

Valitse enintään 2 tuotetta.